NVHK
Image default
Gezondheid

Hoe gezond is hardlopen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om iedere dag even te gaan hardlopen. Vaak wordt dit gedaan om de conditie en gezondheid op peil te houden. Als je eenmaal een tijdje gaat hardlopen dan gaat het steeds beter en heb je er meer plezier in. Veel mensen lopen ook niet hard om af te vallen maar meer voor hun gezondheid. zet lekker je muziek op en doe een telefoonhoesje om je iphone 12 mini en gaan.

Hoe moet je hardlopen?

De looptechniek tijdens het hardlopen is erg belangrijk. Als je een goede looptechniek hebt dan houd je het langer vol en voorkom je blessures. Veel hardlopers komen terecht op de hak. Dit is niet goed voor het kuitbeen wat dan de klap opvangt. als hardloper moet je eigenlijk landen op de middenvoet. Dan vangt de kuitspier de klap op. Veel hardlopers kiezen ervoor om te rennen met muziek. Blijf altijd op je omgeving letten als je rent. De meeste hardlopers zetten de muziek op hun telefoon op. Zorg er dan altijd voor dat je iPhone 12 Mini in een iPhone 12 Mini telefoonhoesje zit. Dit om ervoor te zorgen dat wanneer deze valt je geen schade krijgt.

Studies naar hardlopen

Er zijn veel verschillende studies gedaan naar het effect van hardlopen. Zo is er bij personen met depressieve klachten aangetoond dat 30 minuten hardlopen zorgt voor minder depressieve klachten. Uit een andere studie is gebleken dat de gezondheid van het vaatstelsel zo’n 4 jaar jonger werd nadat participanten gingen trainen voor een marathon. Dit effect was zelfs groter bij oudere deelnemers. Een laatste onderzoek toonde aan dat hardlopers 30 procent minder kans hebben op vroegtijdig overlijden. Dit effect werd al gehaald bij een training van 5 tot 10 minuten. Bij echte fanatieke sporters nam dit effect juist af.

https://www.telefoonhoesje.nl/iPhone-12-Mini-Hoesjes