NVHK
Image default
Financieel

Alles over de aanvullende zorgverzekering

Wanneer je je zorgverzekering vergelijken 2021 of gaat afsluiten krijg je te maken met de basisverzekering, maar ook de aanvullende verzekering. De basis zorgverzekering is verplicht, maar dat geldt niet voor de aanvullende verzekering. Jij kunt als verzekerde zelf bepalen of je aanvullende dekkingen wilt toevoegen aan je pakket. Het kan heel handig zijn om deze in je pakket te hebben omdat je zo hogere zorgkosten kunt voorkomen. Wat valt er onder de aanvullende zorgverzekering en hoeveel betaal je hier per maand voor?

 

Handige toevoeging aan je basispakket

De aanvullende zorgverzekering is een optionele toevoeging aan je pakket. Je pakket bestaat in ieder geval uit een basisverzekering. Maar wanneer je naar de tandarts gaat, behandelingen bij de fysiotherapeut krijgt of je contactlenzen wilt laten vergoeden is een aanvullende zorgverzekering zeker een aanrader. Je kunt er ook voor kiezen om je niet aanvullend te verzekeren voor de tandarts, wat gebeurt er dan? In dit geval zijn alle kosten voor eigen rekening: de jaarlijkse controles maar ook overige behandelingen. Het is aan jou om te bepalen welke keuze je maakt. Geen tandarts in je zorgverzekering kan je een paar euro per maand schelen.

 

De kosten van je aanvullende zorgverzekering voor 2021

Wat betaal je in totaal voor een aanvullende verzekering? Dat ligt vooral aan wat je allemaal in je pakket wilt hebben. Hoe meer dekkingen je wilt opnemen in je zorgverzekering, hoe meer je zult betalen. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel geld je maandelijks of jaarlijks wilt betalen voor je verzekering. De aanvullende verzekering is een handige extra; bijvoorbeeld wanneer je zwanger bent of alternatieve geneeswijzen gebruikt. Deze zaken kunnen vergoed worden wanneer je kiest voor deze dekkingen in je zorgverzekering. De best mogelijke zorgverzekering vergelijken 2021 en dus kiezen. Ga je zorgverzekering vergelijken en ontdek alle voordelen! Zo voorkom je dat je onnodig teveel betaalt voor je verzekering.