NVHK
Image default
Sport

Zoek je een leuke fitness in Nijmegen? Kom dan sporten bij The Kettlebell Club!

Ben je op zoek naar een fitness in Nijmegen dan ben je bij The Kettlebell Club aan het juiste adres.

The Kettlebell Club is een sportschool gevestigd in Arnhem en Nijmegen en biedt een gevarieerd aanbod aan kleinschalige trainingen aan. Zowel voor beginners als gevorderden. Deze sportschool heeft in Nijmegen vier sportlocaties; twee binnen- en twee buiten. Bij The Kettlebell Club kun je kiezen uit verschillende sportabonnementen; zowel voor de die hards als voor de beginners is er een ruime keuze aan lessen. Tevens maken de instructeurs van The Kettlebell Club een persoonlijk sportplan samen met jou, waardoor je kan sporten op jou eigen niveau.

Er is keuze uit verschillende lessen zoals; barbell training, bokszak training, bootcamp training en personal training. Tevens beschikt The Kettlebell Club ook over een fysiotherapeut. Bij deze fysiotherapeut is er een focus op sport gerelateerde klachten. Er wordt gewerkt vanuit een ‘vijf stappenplan’. Waarbij alle facetten waaruit bewegingsproblemen voortkomen in kaart kunnen worden gebracht.

De beweegrichtlijn in sporten

De beweegrichtlijn in Nederland is dat men minstens 150 minuten per week intensieve lichamelijke activiteiten verricht en minsten twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten doet. Lang niet iedereen voldoet hier echter aan. Maar liefst 42 procent van de Nederlanders voldoet aan deze richtlijn.

Met name de leeftijdsgroep van 18 tot 25 en van 26 tot 35 jaar is de groep waarin de sportfrequentie het meeste afneemt. Je hoeft niet uitermate veel te sporten, vooral ‘gewoon’ bewegen is noodzakelijk. Het dagelijks bewegen is even gezond als intensief sporten. Te veel sporten is zelfs ongezond. Als je overmatig sport kun je je spieren overbelasten, je kunt ervan ziek worden en je kunt last krijgen van je hart.

Een goede balans in je sporten is dus noodzakelijk. De specialistische trainers van The Kettlebell Club kunnen je hier in adviseren.