NVHK
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de voordelen van een hamamdoek?

De hamamdoek is ideaal als handdoek, maar de Turkse doek heeft nog veel meer voordelen. Hieronder vertellen we alles aan u over de doek en de verschillende voordelen. Wilt u een keer iets anders dan een traditionele handdoek kopen? Denk dan aan de multifunctionele en compacte hamamdoek voor thuis of juist voor in de sauna. De Turkse doek is nu ook in Nederland gewoon te bestellen.

Wat zijn hamamdoeken precies?

Deze speciale soort handdoek is eigenlijk gewoon een doek die vooral in traditionele Turkse badhuizen, maar ook nog steeds veel in huidige sauna’s wordt gebruikt. Ook die van Nederland door de typische Nederlandse saus bezoekers. De naam hamamdoek komt overigens ook van deze speciale en exclusieve badhuizen uit Turkije van vroeger. Die heten hamams. De doek is dus een handdoek speciaal ontworpen voor een bezoek aan het badhuis. Maar Nederland heeft de doek inmiddels ook ontdekt en deze wordt steeds populairder. In vele badkamers zijn ze al terug te vinden.

Een doek voor in huis

De hamamdoek is erg dun, maar wel duurzaam. Ook voor veelvuldig gebruik, na het douchen, is deze speciale handdoek, van ofwel katoen of bamboe prima te gebruiken. Beide materialen zijn licht en hebben een goede vochtopname. Nadat u klaar bent het het gebruik van de doek drogen deze snel en de doeken kunnen gewoon in de wasmachine. Ook na een goede wasbeurt drogen ze een stuk sneller dan traditionele handdoeken, ook wel omdat ze zo dun zijn.

De doek is in diverse kleuren en uitvoeringen te bestellen bij Xziir

X.ziir heeft een erg uitgebreid assortiment aan hamamdoeken continu op voorraad die direct te bestellen zijn in verschillende maten. Van erg grote doeken om uzelf af te drogen na een douche of kleine doekjes voor uw handen of gezicht. Natuurlijk zijn de doeken in verschillende kleuren, eigenlijk vrijwel iedere denkbare kleur, te verkrijgen online bij X.ziir. Aanvullend zitten in het assortiment hamamdoeken met print of extra details als strepen en andere patronen.

De hamamdoek kan overal mee naar toe

Kies voor een mooie hamamdoek die u mee kunt nemen naar de sauna, het strand of het zwembad. Dit komt door de goede vochtopname van de doek, in vergelijking met een traditionele handdoek of strandlaken. Daarnaast zijn ze erg uniek en in grote en kleine maten te bestellen. Vooral handig als u juist een grote handdoek wilt om op het strand te liggen of voor om uw hele lijf in de sauna. Door het gebruikte lichtgewicht materiaal zijn de doeken gemakkelijk in een rugzak of strandtas mee te nemen richting het strand of de sauna. Laatstgenoemde plek is overigens vooral de locatie waar de doek het meest gezien wordt.

https://xziir.nl/