NVHK
Image default
Sport

Wat is de NASM PT opleiding precies?

Een personal trainer heeft tegenwoordig een groot scala aan kwaliteiten nodig om ook echt succesvol te zijn. Deze kwaliteiten leer je niet zomaar. Vaak is hier jarenlange ervaring voor nodig, waar vele uren wordt gestoken in het leren van het vak. Zelfs de beste personal trainers zijn ergens begonnen. Wil jij jezelf als personal trainer naar een nieuw niveau tillen? Dan is de NASM PT opleiding uiterst geschikt voor jou! Meer weten over wat de NASM PT opleiding inhoudt en hoe het jou kan helpen om een nog betere personal trainer te worden? Lees dan vooral hieronder verder.

Wat de NASM PT opleiding?

De NASM PT opleiding is niet zomaar een doorsnee personal trainer opleiding. Het maakt namelijk gebruik van een uniek systeem, opgezet door de National Acadamy of Sports Medicine. Hier komt tevens de afkorting NASM vandaan. Deze organisatie voert wetenschappelijke onderzoeken uit op het gebied van sport.

Met de NASM PT opleiding beschik je over een Europees erkende opleiding. Ben je dus van plan om Nederland te verlaten voor Zuid-Frankrijk? Ook dan kun je daar aan de slag als Personal Trainer.

De basisprincipes van de NASM PT opleiding

De NASM PT opleiding werkt op basis van Optimale Prestatie Training, ook wel OPT genoemd. Dit is een wetenschappelijk onderbouwt personal trainingssysteem. Als NASM personal trainer werk je altijd vanuit het OPT systeem. Het is namelijk zo opgebouwd dat er op een eenduidige, handige en slimme wijze een trainingstraject kunt opzetten voor jouw cliënten.

In plaats van dat er alleen gefocust wordt op één enkel onderdeel, zoals cardiovasculaire- of krachttraining, brengt het OPT systeem alle verschillende soorten trainingen bij elkaar. Het hele lichaam en alle functies worden hiermee getraind. Denk bijvoorbeeld ook aan het trainen van balans en reactievermogen. Het alomvattende systeem zorgt er daarmee voor dat eenieder zo algeheel en goed mogelijk ontwikkeld wordt.

Deel nemen aan de NASM PT opleiding

Het is niet voor iedereen mogelijk om zomaar aan de NASM PT opleiding mee te doen. Je zal namelijk moeten aantonen dat je in ieder geval al enige basiskennis hebt, op het gebied van het menselijk lichaam en de werking hiervan.

Om deel te nemen moet je in het bezit zijn van een Fitness A diploma. Ben je in het bezit van een ander diploma of certificaat die aantoont dat je over dezelfde vaardigheden beschikt, als met een Fitness A diploma? Dan is dit eveneens voldoende om deel te nemen aan de NASM PT opleiding. Laat het diploma of certificaat wel altijd even controleren of je hiermee aan de juiste voorwaarden voldoet.

Het behalen van je NASM PT diploma

Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat jij je diploma behaalt en een gecertificeerd NASM personal trainer wordt. Om een diploma te behalen zal je examen moeten doen. Doorgaans bestaat het examen uit twee theorie examens, waarvan één meerkeuze en de ander open, en een praktijkexamen. Tijdens het praktijk examen laat je zien dat jij al je opgedane kennis professioneel kunt toepassen in de praktijk.