NVHK
Image default
Gezondheid

U bent van harte welkom bij Mondzorgcentrum Takenhofplein

Bij Mondzorgcentrum Takenhofplein bent u van harte welkom voor alle disciplines op het gebied van mondzorg. Deze moderne tandartsenpraktijk is sinds 2016 geopend en inmiddels een bekend begrip in Nijmegen en omstreken.

Bij deze tandartsenpraktijk kunt u terecht voor vele specialistische behandelingen. Zo kunt u hier terecht voor het plaatsen van kronen en bruggen, voor facings, kunstgebitten en klikgebitten, voor implantaten en het laten bleken van uw tanden. Daarnaast is er ook een orthodontiepraktijk aanwezig en zijn er verschillende mondhygiënisten voor de preventiezorg van uw gebit.

Het gebit en onze gezondheid

Een ongezond gebit heeft vele gevolgen voor uw gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Gebitsaandoeningen kunnen ervoor zorgen dat u fysiek veel pijn heeft aan uw tanden of tandvlees. Er kunnen infecties ontstaan wanneer u niet voldoende aandacht besteed aan uw tanden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat er een verband is tussen gebitsaandoeningen en ziektes zoals dementie en diabetes. Tevens zorgt een slecht gebit voor een verhoogde risico op hartproblemen.

Voor de mentale gezondheid is het belang van gezonde tanden relevant voor u zelfvertrouwen. Een gezond gebit en tandvlees ziet er mooier uit en zorgt ervoor dat u lekkerder in uw vel zit. Mensen met een ongezond gebit blijken minder vaak te lachen en ontwikkelen vaker psychische problemen.

Een gezond gebit is dus van uiterst belang, zowel voor uw fysieke gesteldheid als voor uw mentale gezondheid. Voor een gezond gebit zijn vitaminen van groot belang. Met name vitamine C, D en E zijn van belang voor een gezond wondweefsel, tandvlees en gebit.

Wilt u graag een gezond gebit? Kom dan langs bij Mondzorgcentrum Takenhofplein

Wilt u graag een gezond gebit neem dan direct contact op met een van de specialisten van het Mondzorgcentrum Takenhofplein. U kunt zich online inschrijven of een afspraak. De specialisten van de tandartsenpraktijk nemen dan telefonisch contact met u op voor een overleg en plannen een afspraak in voor de tandarts, mondhygiënist of orthodontie. Ga naar www.mondzorgcentrumtakenhofplein.nl