NVHK
Image default
Gezondheid

Kalium tabletten

Ben jij opzoek naar Kalium tabletten of wil jij graag de werking hiervan weten? Neem dan zeker even de tijd om deze blog te lezen over Kalium Tabletten. Kalium is een mineraal, deze krijg je binnen via voeding. Kalium speelt een rol het regelen van jouw bloeddruk en jouw vochtbalans. Wil jij genoeg Kalium binnenkrijgen is het eten van groente en fruit belangrijk. Mannen vanaf 14 jaar hebben rond de 3500mg Kalium per dag nodig en vrouwen boven de 14, 3100mg.

Waarom zou ik Kalium tabletten kopen?

Het kan zijn dat je na een hele hevige buikgriep een kalium te kort hebt. Het is dan verstandig om tabletten te halen. Dit komt omdat je dan veel hebt overgegeven of veel diarree hebt gehad. Bij een kalium te kort kunt u de volgende klachten ervaren:

–        Vermoeidheid

–        Zwakke spieren

–        Obstipatie

–        Vaak plassen

–        Misselijkheid

Echter komt een Kalium tekort niet vaak voor aangezien er meer dan genoeg in voedsel zit. Wanneer je besluit Kalium te gebruiken vanwege een Kalium tekort is het belangrijk dit met jouw huisarts te overleggen. Bij het nemen van Kalium is er echter wel een kleine kans op bijwerkingen zoals bijvoorbeeld maagdarmklachten. Denk daarbij aan winderigheid, diarree of misselijkheid. Dit gebeurt echter zelden. Bij 1 op de 100 mensen kan Kalium zorgen voor zweertjes in de slokdarm, maag of darmen. Raadpleeg dan een specialist.

Waar is Kalium precies goed voor?

Kalium regelt, zoals eerder gezegd de vochtbalans en bloeddruk. Echter regelt Kalium voor meer in het lichaam. Zo wordt er ook voor gezorgd dat bijvoorbeeld spieren zich samentrekken en zenuwprikkels in goede banen geleid worden. Wel is het bij het verlagen van de bloeddruk belangrijk niet alleen de kaliuminname te verhogen maar ook de zoutinname te verlagen. Ben jij nou opzoek naar Kalium Tabletten? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina over Kalium Tabletten!

https://www.celzouten.eu/categorie/kalium-tabletten/