NVHK
Image default
Gezondheid

De sleutel tot het veilig houden van gezondheidszorgfaciliteiten

Wanneer je incheckt in een ziekenhuis of een andere medische instelling, is het belangrijk dat de veiligheid niet je zorg moet zijn. Omdat je je al in een zeer kwetsbare positie bevindt, wil je je natuurlijk niet ook nog zorgen hoeven maken dat je waardevolle spullen worden gestolen bijvoorbeeld. Of dat iemand met geweld je kamer binnenkomt. Maar helaas zijn de veiligheidsproblemen op deze plaatsen vaak zeer groot.

Medische instellingen worden vaak het doelwit van vijandige omgevingen en asociaal gedrag. Waardoor patiënten en personeel een enorm risico lopen. Door de toenemende bezorgdheid over de veiligheid op dergelijke plaatsen, is het noodzakelijk geworden om een strikt beleid te voeren en de nieuwste veiligheidsmaatregelen te nemen om alles in goede banen te leiden.

Toegangscontrole van essentieel belang

Als je erover nadenkt, zijn beveiliginging in ziekenhuizen en zorginstellingen van cruciaal belang voor de bescherming van mensen en eigendommen. Toegangscontrole is een van de sleutels tot het bieden van een veilige omgeving voor patiënten, personeel en bezoekers. Ziekenhuizen zijn in dit opzicht bijzonder complex, aangezien er een hoofdingang is, naast vele andere alternatieve toegangspunten. Vaak zijn er grote campussen met meerdere gebouwen (die onderling verbonden kunnen zijn), elk met zijn eigen beveiligingseisen.

Binnen de hoofdfaciliteit zijn er ook een aantal gebieden die goed moeten worden beveiligd. Het gaat onder meer om units met beperkte toegang voor patiënten met immunodeficiëntie, chirurgische units, laboratoria, faciliteiten voor dierproeven of quarantaineruimtes. Een toegangscontrolesysteem kan ervoor zorgen dat alleen geautoriseerd personeel deze zones betreedt.

Door te weten wie het gebouw betreedt en op welk tijdstip, kun je bescherming bieden tegen onbevoegde toegang en mogelijk geweld op de werkplek. Maar ook tegen diefstal van gevoelige patiëntendossiers. Dit kan worden versterkt door video en audio te integreren met toegangscontroles via een gemeenschappelijk netwerk.

Een veiligheidsmaatregel die de algemene veiligheid direct verbetert

Huur een gerenommeerd beveiligingsbedrijf in. Ziekenhuizen en hun medewerkers die worden bedreigd of te maken hebben met geweld, zijn bijna een norm geworden binnen zorginstellingen. Ziekenhuizen zijn veel onveiliger geworden dan ooit tevoren. Maar dat betekent niet dat dit zo hoeft te blijven.

Door een ervaren en gerenommeerd beveiligingsbedrijf in te huren, kun je ervoor zorgen dat je organisatie veilig is voor alle soorten bedreigingen. Bovendien, wetende dat de juiste mensen je medisch centrum bewaken, geeft gemoedsrust. Waardoor het personeel zich op het werk kan concentreren in plaats van op hun veiligheid.