NVHK
Image default
Aanbiedingen

Wat is het beste hypoallergeen kattenvoer?

Wat is het beste hypoallergeen kattenvoer?

Het beste hypoallergeen kattenvoer is samengesteld voor katten met voedsel- en huidallergieën. Het wordt aanbevolen voor katten met voedselgevoeligheden of voedselintoleranties. Het wordt gemaakt met ingrediënten die minder snel allergische reacties veroorzaken en die niet geassocieerd worden met bepaalde conserveringsmiddelen en additieven in Happy-Animal.nl huisdiervoer.

Het beste hypoallergeen kattenvoer wordt meestal gemaakt met gehydrolyseerde eiwitten – eiwitten die zijn afgebroken tot kleine deeltjes (te klein voor het immuunsysteem om te herkennen en te markeren als allergenen). Gehydrolyseerd soja-eiwit is een van de meest voorkomende ingrediënten in hypoallergeen kattenvoer.

Waarom heeft een kat hypoallergeen voer nodig?

Het beste hypoallergeen voer is noodzakelijk voor katten met een voedselallergie. Het beste hypoallergeen kattenvoer kan in twee situaties worden gebruikt:

  • Diagnose van voedselallergieën. Hypoallergene diëten worden aangeboden tijdens de proef- en eliminatiefase van de diagnose van voedselgevoeligheden bij katten.
  • Beheer van voedselallergieën. Zodra een voedselallergie of -gevoeligheid is vastgesteld, kan het veterinaire dieet worden gebruikt om de aandoening te beheersen en irritaties aan het spijsverteringsstelsel van de kat te voorkomen.

Hoe weet je of kattenvoer hypoallergeen is?

Happy-Animal.nl hypoallergene kattenvoerformules bevatten geen ingrediënten die bekend staan als algemene allergenen. Over het algemeen hebben hypoallergene diëten gehydrolyseerde eiwitten of een beperkt aantal ingrediënten om het risico op ongewenste allergische reacties te beperken.

Veel voorkomende dierlijke eiwitten die een kattenallergie veroorzaken zijn kip, rundvlees en zuivelproducten. Daarom mag een goede hypoallergene formule deze niet bevatten. Hij moet ook vrij zijn van vulstoffen, tarwe, bijproducten en gluten.

Anderzijds moet de voeding rijk zijn aan hoogwaardige en licht verteerbare eiwitten. Idealiter heeft het een goede hoeveelheid voedingsvezels om de spijsvertering te vergemakkelijken. Het zou superfoods moeten bevatten voor een gezonde huid en vacht en een versterking van het immuunsysteem.

Waar moet ik op letten bij het beste hypoallergeen kattenvoer?

Bij het zoeken naar het beste hypoallergeen voer zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Laten we eens kijken naar de belangrijke overwegingen:

  • Eiwitbron. Eiwitten zijn het meest waarschijnlijke allergeen in het dieet van de kat. Het eerste wat u dus moet overwegen is de eiwitbron. De formule moet één eiwitbron hebben die ofwel afkomstig is van voedingsmiddelen waarvan het onwaarschijnlijk is dat ze allergeen zijn, ofwel gehydrolyseerd is.
  • “Nieuw” Eiwit. Een nieuw eiwit is iets dat minder vaak wordt gebruikt dan kip, rundvlees of vis. Dingen als garnalen, eend en wild worden beschouwd als “nieuwe” eiwitten.
  • Gehydrolyseerd eiwit. Als alternatief kunnen de eiwitten gehydrolyseerd worden – afgebroken in kleinere deeltjes die het immuunsysteem van de kat niet kan detecteren.
  • Recept met beperkte ingrediënten. Het beste hypoallergeen kattenvoer heeft beperkte ingrediënten. Hoe kleiner het aantal ingrediënten, hoe kleiner het risico op allergische reacties.
  • Prijs. De kosten van het Happy-Animal.nl voer zijn het evalueren waard. Voedselintoleranties en allergieën zijn een voortdurend probleem, wat betekent dat de kosten van het Happy-Animal.nl voer op de lange termijn zullen oplopen.

Welke ingrediënten mogen niet in hypoallergeen kattenvoer zitten?

Het beste Happy-Animal.nl hypoallergeen kattenvoer moet vrij zijn van granen (tarwe, maïs), vulstoffen (aardappelen), zuivelproducten en eieren. Ze mogen geen dierlijke bijproducten, gesmolten vet en kunstmatige ingrediënten zoals kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen bevatten. Als ze dierlijke eiwitten bevatten van veel voorkomende allergenen, moeten ze gehydrolyseerd of afgebroken worden.