NVHK
Image default
Energie

De ultieme gids voor het kiezen van een kokend water kraan!

De kokend water kraan, onderhand onmisbaar in de nieuwste keukens. Een kokend water kraan brengt enorm veel gemak, bespaart tijd en zorgt voor altijd direct kokend water uit de kraan. De kokend water kraan is natuurlijk begonnen bij Quooker, maar dit bedrijf heeft tegenwoordig redelijk wat tegenstanders in de markt. Daarom de 3 punten waarop jij een kokend water kraan moet kiezen.

De prijs van de kokend water kraan
Door het toetreden van concurrentie in de markt zijn er nu kokend water kranen in allerlei prijs categorie. De prijs van de verschillende kranen kan dan ook flink uit een lopen. Zo heb je kranen tussen de 400 en 500 euro, 500 en 800 euro en 800 tot zelfs 3000 euro. Maar vaak zijn de kokend water kranen uit de middelste categorie net zo goed als die van het hogere segment.

Het filter bij een kokend water kraan

Bijna alle kokend water kranen leveren een filter bij hun kraan. Echter is dit filter niet altijd meegeleverd en moet het filter ook niet altijd om dezelfde periode vervangen worden. Bedrijven die lange filter duur beloven kunnen deze belofte meestal niet waar maken, in het reservoir zal veel kalk opstapelen wat niet erg fris is. Uit de praktijk blijkt dat het vervangen van het filter toch echt wel tussen de 6 en 12 maanden moet gebeuren voor optimale levensduur van je apparaat.

Installatie van een kokend water kraan
Wanneer je van plan bent de kraan zelf te installeren kan het verstandig zijn rekening te houden met de moeilijkheidsgraad van het installeren van het systeem. De meeste kokend water kranen hebben een installatiesysteem waarbij er bijvoorbeeld geboord moet worden in de huidige afvoer van de wasbak, dit is om de overdruk af te voeren. Gelukkig zijn er ook kokend water kranen die werken zonder druk en met een plug & play systeem waardoor de kranen gemakkelijk en snel zijn aan te sluiten. Wil je een plug & play kraan? Klik dan hier.