NVHK
Image default
Kinderen

Wanneer mag een kind een rugzak gaan dragen?

In principe kan worden gezegd dat kinderen vanaf ongeveer 2 jaar hun eigen rugzak kunnen dragen. Natuurlijk alleen voor een kortere tijd en met een zeer laag gewicht. Op deze leeftijd kun je alleen een licht regenjasje, een kleine knuffel of een kleine drinkfles inpakken. Het gaat meer om het ding zelf, om het te ervaren en om zelf de tas te dragen, dan om het echte transport van de dingen.

Rugzakken die voor alle gelegenheden kunnen worden gebruikt, zijn het meest geschikt voor kinderen van deze leeftijd. Dus zowel voor de weg naar de kleuterschool als voor de eerste kleine bergtocht. Let op een zacht gevoerde rug, die zich aanpast aan de rug van het kleine kind.

Een borstriem is net zo nuttig. Het voorkomt dat de riemen op de schouders glijden en de rugzak schokt veel minder heen en weer tijdens het lopen. Als de rugzak zelfs een buikriem heeft is dit zelfs nog beter! Helaas is dit alleen het geval met zeer weinig modellen van deze omvang.

Ook worden er nutteloze dingen weggelaten bij een rugzak voor kinderen van deze leeftijd, zoals veel zakken, extra riemen enz. Dit is alleen maar extra gewicht en overspant de kleintjes op die leeftijd snel. Belangrijk zijn een hoofdcompartiment en misschien een of twee kleine opgezette netzakken, meer is zeker niet nodig! Veel verstandiger op deze leeftijd is een kindvriendelijk, vrolijk en kleurrijk ontwerp. Menig wandelende dwerg is al enthousiast over zijn rugzak, alleen maar omdat er een dino of een klein elfje meegaat ;-)!

Wil jij ook een leuke rugzak kind? Vind de allerleukste kinderrugzakken online bij The Little Green Bag!