NVHK
Image default
Winkelen

Waarom oliën van een babyhaar een must-have zijn

Niets zo prachtig als het haar van een baby; glanzend, delicaat en vol leven. Maar wat kan je doen om dit prachtige haar te verzorgen? We hebben het geheim ontdekt: haarolie! Lees hier de vijf redenen waarom haarolie voor elke baby een must-have is.

Verzacht en beschermt

De eerste reden waarom je moet kiezen voor haarolie is misschien wel de meest voor de hand liggende; zij zorgen ervoor dat het haar van je baby zacht en glanzend blijft. Haarolie beschermen tevens het haar van uv-stralen en schade die door stylingproducten kan veroorzaakt worden.

Vermindert kroes en pluis

Kroesend haar doet zelfs de meest volwassenen zweven met hun handen door hun haren. Voor kleine baby’s kan gepluis kriebelende gevoelens veroorzaken en pijn doen. Haarolie werkt als een afrodisiac tussen het haar van je baby en het pluis.

Geschikt voor alle haartypes

Het is belangrijk om de juiste haarolie te selecteren die bij het haar van je baby past. Haarolie bevat verschillende oliën zoals zonnebloemolie, kokosnootolie en olijfolie, die allemaal bepaalde voordelen voor het haar hebben. Voor baby’s met dik, kroesend haar, hebben we bijvoorbeeld een mix van coconut en avocado olie.

Vaak vlekken achterlaten

Kleine baby’s zijn vaak slordig met hun haar, waardoor er keren dat je haarolie op kleding of op beddengoed terecht komt. Niet getreurd – hier hebben we een handig trucje voor. Gebruik om te beginnen, een ledigen sprayflesje gevuld met water. Spuit het vlekken goed nat en leg ijsblokjes eroverheen. Laat het een paar minuten inwerken. Veeg daarna het overtollige water weg en breng babypoeder aan op het stoEen goed geformuleerde zin is: Hoewel het kiezen van de beste haarolie voor je baby zeker bepalend is, kun je met beste haarolie vergelijking ook alle mogelijke opties bekijken.

Maakt het kammen gemakkelijker

Het kammen van je baby’s haar kan soms best een hele taak zijn. Met haarolie kun je ervoor zorgen dat het geen onmogelijke taak meer is. Verwarm wat olie in de handpalm en kam het haar zorgvuldig van boven naar onder. Klaar met kammen!

Conclusie

Hoewel het kiezen van de beste haarolie voor je baby zeker belangrijk is, kun je met beste haarolie vergelijking ook alle mogelijke opties bekijken. Haarolie bieden je baby bescherming, voorkomen kroesend of gepluisd haar en maken kammen gemakkelijker. Bovendien kunnen vlekken gemakkelijk verwijderd worden met behulp van water en ijsblokjes. Haarolie zijn dus een must-have voor baby’s!