NVHK
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kiezen van een puppyren

Tips voor het kiezen van een puppyren

Afhankelijk van hoe klein uw puppy is, zal het in het begin niet moeilijk zijn om hem binnen te houden. Als uw puppy echter groter en sterker wordt, wilt u een box die duurzaam genoeg is om tegen een stootje te kunnen en die groot genoeg is om te voorkomen dat uw puppy eruit klimt of springt.

Hier zijn enkele kenmerken die u kunt overwegen voor de box van uw puppy:

  • Duurzame materialen. Een puppyren moet bestand zijn tegen ruwe behandeling, van scherpe puppytanden tot onstuimig puppygedrag – maar sommige puppy’s (ik kijk naar jullie, Duitse herders en veehonden) zijn mondiger dan andere.
  • Denk aan grootte en gewoonten. Hoe groot is uw puppy nu? Hoe groot zal hij worden? Springen ze graag, of zijn het vastberaden kleine ontsnappingskunstenaars? U moet iets vinden dat hoog genoeg is zodat uw puppy er niet overheen kan klimmen of springen, en het moet voldoende ruimte bieden om te spelen.
  • Gemakkelijk op te zetten. Of u uw puppyren nu dagelijks in huis gebruikt of onderweg meeneemt, hij moet snel en gemakkelijk op te zetten zijn, anders gebruikt u hem niet.
  • Draagbaar en op te bergen. Als u uw box niet gebruikt, wilt u niet dat hij kostbare ruimte inneemt in uw huis, dus kies iets dat plat kan worden opgevouwen of gemakkelijk kan worden opgeborgen.
  • Gemakkelijk aan te passen. Bent u van plan uw box alleen voor die wilde puppydagen te gebruiken, of wilt u hem blijven gebruiken als ze ouder worden? Of u nu een kleine chihuahua of een Duitse herder met grote oren mee naar huis neemt, u moet rekening houden met de grootte en het energieniveau, evenals met groei en andere fysieke veranderingen. Sommige puppyrenen bestaan uit in elkaar grijpende panelen, zodat u panelen kunt toevoegen of verwijderen om de grootte of de vorm van de box te veranderen.

Denk bij het kiezen van een puppyren aan de indeling van uw huis of de buitenruimte waar u hem wilt gebruiken. De meeste buitenboxen kunnen ook binnen worden gebruikt, hoewel het tegendeel niet altijd waar is. Denk ook aan draagbaarheid als u uw puppyren zowel binnen als buiten wilt gebruiken.

Puppyren als trainingshulpmiddel

Crate training wordt algemeen erkend als een van de meest effectieve methoden om puppy’s in huis op te leiden. Bij goed gebruik zal uw puppy zijn bench gaan beschouwen als een veilige en gezellige omgeving die hij zichzelf kan noemen. Ze zijn echter bedoeld voor ’s nachts en als u niet thuis bent.

Overdag is een box veel beter dan een bench. Het geeft uw puppy een veilige plek om te spelen zonder dat u op alles hoeft te letten. Een box mag niet worden gebruikt als hulpmiddel bij het zindelijk worden.

Meer overwegingen

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als u van plan bent meerdere pups in één box te houden, moet u niet alleen rekening houden met de extra ruimte die ze nodig hebben, maar ook met de verhoogde slijtage die ze zullen veroorzaken. Een hok dat stabiel is voor één pup is misschien niet geschikt voor een heel nest onstuimige pups.

Koop een hondenhok voor uw hond!