NVHK
Image default
Woning en Tuin

Netjes en opgeruimd wonen: hoe je woning mooi te houden

Het is niet eenvoudig om steeds alles op orde te hebben in je huis. Er zijn veel aspecten die ervoor kunnen zorgen dat je huis even niet netjes is of zelfs uitzonderlijk er ordelijk bijligt. Wat hier aanleiding toe kan geven zijn bijvoorbeeld de kinderen, het feit dat je soms bezoekers hebt en snel even je rommel aan de kant hebt gegooid, of door het feit dat je nu eenmaal weinig tijd hebt. ’s Ochtends moet je bijvoorbeeld al vroeg op het werk zijn en kies je snel je outfit, waardoor je kledingkast of dressing noordelijk achterblijft. Nadien kom je uitgeput thuis en krijg je nog een extra klap door de rommel die je ’s ochtends gemaakt hebt. Nu, in dit artikel zal ik je tips geven over hoe dergelijke situaties te voorkomen en je woning ordelijk te houden.

Het kiezen van de perfecte meubels

Het is belangrijk om alles praktisch te houden en om zo ook te kiezen voor praktische meubels die een nette uitstraling hebben en je erbij helpen het huis schoon en ordelijk te houden. Je kiest best voor meubels met niet teveel hoekjes en kantjes, zodat je ze gemakkelijk kan afstoffen en onderhouden, daarnaast kan je ook eens kijken voor mooie opbergkasten die ervoor zorgen dat er geen oppervlakkige rommel meer is. Je kan ook kasten op maat laten maken zodat ze perfect in je woning passen en niet eens te hard opvallen binnen je interieur, dit geeft ook een zeer nette uitstraling. Tip: even kijken op www.emob.nl voor een totaalaanbod van deze kasten 😉. Kijk je liever in de winkel? Dan even naar de Ikea of Hornbach!

Jezelf en je huis organiseren: plannen en mindset veranderen

Je kan iedere week een aantal uurtjes uittrekken om je huis op orde te stellen. Alles wat schoongemaakt dient te worden schoon te maken, eventueel eens te kijken welke kleding je niet meer draagt en voor ieder ding een plekje te zoeken in de woning. Het is een goed idee om af en toe een aantal zaken die je niet meer gebruikt weg te doen en plaats te maken voor nieuwe dingen die je meer energie geven. Na verloop van tijd kan je stijl natuurlijk veranderen en het is leuk om met je omgeving hierop in te spelen.

Je krijgt zoveel meer energie als je omgeving netjes is, ook wanneer je ’s ochtends al eens even je bed opmaakt, heeft dit een positieve invloed op je gemoedstoestand voor de rest van de dag. Ook kan je al eens een minder goede dag op het werk hebben, als je nadien thuis kan komen in een net huis met mooie opbergkasten, lijkt het alsof een groot deel van je zorgen reeds vervlogen zijn.