NVHK
Image default
Bedrijven

Zo over leef je de eerste paar weken van je baby

Je hebt tijdens de zwangerschap alle baby- en opvoedingsboeken wel gelezen. Je weet precies hoe je voor je kleintje wilt gaan zorgen en wat alle do’s en don’ts zijn van ouderschap. Jij bent er helemaal klaar voor. Dan is je kleintje eindelijk daar en jij kan je geluk natuurlijk niet op. Maar dan begint het echte werk pas. Hoe je voor de kleine moet zorgen dat weet je wel, maar hoe zorg je voor jezelf?

 

Ben niet bang om te gaan douchen

Je bent waarschijnlijk nog bang om je kleintje alleen te laten en wacht met douchen tot ze slaapt of tot je partner thuis is. Maar waarom zou je die kostbare tijd verspillen? Je kindje kan er makkelijk bij zijn als je gaat douchen. Zet een wipstoeltje of een bedje op de badkamer en laat de deur open. Zo kan jij nog altijd zien wat je kleintje doet, terwijl jij lekker kan gaan douchen.

 

Doe iets voor jezelf

We zijn vaak geneigd om nog van alles te gaan doen zodra het kindje slaapt, maar waarom zou je hiermee wachten. Als je kindje overdag in een wiegje of wipstoel ligt dan kan je best al even de vaatwasmachine uitruimen of de was opvouwen. Gebruik de tijd die je zonder de kleine hebt om even lekker een serie te kijken of een goed boek te lezen. Een baby heeft regelmaat nodig en met bijvoorbeeld een voedingsschema baby kan jij ervoor zorgen dat de baby precies weet wanneer het tijd is om te voeden en wanneer het tijd is om te slapen.

 

https://web-wings.nl/

Gerelateerde artikelen

Veiligheid voor iedereen

Bach bloesem kopen IT IS!

Amandelstenen: hoe kun je ze zelf verwijderen?