NVHK
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat voor toevoegingen kan een pen allemaal hebben?

Een simpele balpen heeft niet veel toevoegingen, maar dat is ook niet altijd nodig. De pen is gemaakt om mee te schrijven en als het dat doet, dan is het in principe al goed. Toch kunnen pennen handige, fijne toevoegingen hebben. Zulke toevoegingen kunnen een pen bijvoorbeeld fijner laten schrijven, of persoonlijker maken. Een mooie pen met je eigen naam erop is natuurlijk iets leuks om te hebben. Wat voor soorten toevoegingen zijn er allemaal voor een pen? Zijn deze los te koop of zitten deze er al op gefabriceerd? Laten we een kijkje nemen.

Pen clip

Bij het horen van het woord komt er misschien niet direct iets in je op, toch heeft iedereen het wel eens gezien. De pen clip is de clip waarmee je een pen vast kan maken aan bijvoorbeeld mappen, of tussen boeken in. Zo weet je bijvoorbeeld waar je was gebleven met aantekeningen maken, of zorg je er gewoon voor dat de pen niet kwijtraakt. Pennen zijn klein en kunnen vaak wegrollen, dus deze pen clip zorgt er ook voor dat de pen op zijn plek blijft. Veel pennen hebben deze clip al, maar niet allemaal. Het is niet erg gebruikelijk, maar de clips zijn zelfs los te bestellen. Waarom dit niet gebruikelijk is, is omdat je ook een pen met clip kan kopen voor niet veel meer geld.

Grip stukje

De meest voorkomende en standaard balpennen hebben dit niet, maar er zijn zat vulpennen en andere balpennen die dit wel hebben. Het grip stukje is gepositioneerd op de plek waar je vingers de pen vast houden. Dit stukje zorgt ervoor dat je vingers niet van de pen afglijden. Dit kan vooral fijn zijn als je last hebt van zweterige handen, balpennen kunnen namelijk best glad zijn. Voor vulpennen zijn er opzetbare gripstukjes, maar ook hier is het niet erg gebruikelijk. De pennen met een gripstukje zijn vaak iets dikker dan een standaard balpen. Een nadeel van zo’n gripstukje is dat viezigheid er ook makkelijk op blijft zitten.

Pen graveren

Hier zal niet snel aan gedacht worden bij een toevoeging van een pen. Het graveren van een pen kan een leuke toevoeging zijn. Stel iemand is jarig en jij geeft hem een mooie pen met daarin zijn naam gegraveerd. Zo’n pen zal iemand zijn leven lang bewaren. Het is een speciale pen en ze zullen altijd van pas komen. In een standaard pen zal niet gauw gegraveerd kunnen worden, dit gebeurt vaak bij de wat luxere pennen. Wil jij een Parker Jotter pen laten graveren? Kijk dan wat de opties zijn en vergeet niet dat het ook als cadeau leuk kan zijn.

Gerelateerde artikelen

De beste kwaliteit vaste stof zwemvesten