NVHK
Image default
Media

Waarvoor kun je een infographic gebruiken?

Waarvoor kun je een infographic gebruiken? 

Een infographic is een animatievideo die je kunt gebruiken als je snel en bondig iets duidelijk wilt maken. In veel gevallen wordt deze vorm van animatie toegepast als de informatie veelomvattend en complex is. Hierbij kun je denken aan de werking van een dienst of een product. Maar, een infographic wordt ook ingezet om werknemers of gebruikers te informeren over bijvoorbeeld een bedrijfsbeleid.   

Een animatievideo in de vorm van een infographic maakt in de meeste gevallen geen gebruik van bewegende beelden of figuren. Ook geluidseffecten of de ondersteuning van een stemacteur worden bijna niet gebruikt bij de totstandkoming van een infographic. Deze heeft dus echt een informerend doel. 

Een infographic laten maken 

Bij Donker Media begint het maken van een infographic altijd met een uitgebreide analyse. Om een pakkend ontwerp te kunnen maken verdiepen we ons eerst wat meer in de boodschap die overgebracht moet worden in de animatievideo. Uiteraard houden we hierbij ook rekening met de doelgroep van het product of de dienst. Zo kan er een specifiek script worden gemaakt voor een doeltreffende infographic. 

De infographic kan tenslotte gebruikt worden voor zowel online als offline doeleinden. Offline worden ze vaak gebruikt op de werkvloer om de werking van een machine of dienst uit te leggen. Maar, ook online is het gebruik van een animatievideo in de vorm van een infographic populair. Denk hierbij maar eens aan social media marketing. Uiteraard worden ze ook veel ingezet als video content op de websites van bedrijven. Wil jij graag een infographic laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Donker Media.

 

https://donkermedia.nl/infographic-laten-maken/