Energie

Een aantal redenen om over te stappen van energieleverancier

Hoor je alleen maar goede verhalen over groene energie? Overweeg je hierdoor ook over te stappen naar een groene energieleverancier? Dat is een fantastisch idee. Om je helemaal te overtuigen, hebben wij een aantal redenen op een rij gezet. Vervolgens vertellen wij jou hoe jij er via Welke Energieleverancier achter komt welke energiemaatschappij het groenst is én bij jouw situatie past.

Groene energie voor een leefbaar klimaat in de toekomst

Grijze energie wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen, zoals olie en aardgas, wat veel impact heeft op de conditie van de planeet. Bovendien raken deze brandstoffen op den duur op. Groene energie wordt daarentegen milieuvriendelijk opgewekt met behulp van hernieuwbare bronnen. Via bijvoorbeeld windmolens, waterkracht centrales en zonnepanelen. Dit heeft bovendien een mindere impact op het milieu. Door voor groene energie te kiezen, maak je een keuze voor de toekomst en een leefbaar klimaat voor toekomstige generaties.

Energiecontracten met groene energie worden goedkoper

Groene stroom was in het verleden duurder dan grijze stroom. Gelukkig staan de ontwikkelingen hierin niet stil, waardoor dat vandaag de dag wel anders is. Er zijn tegenwoordig voldoende energieleveranciers die groene energie aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het is vaak net zo duur of zelfs goedkoper dan grijze stroom. Zo betaal je maandelijks niet te veel voor jouw energiecontract én draag jij een steentje bij aan het milieu.

Overstappen was nog nooit zo eenvoudig

Voordat je overstapt, ben je natuurlijk benieuwd welke energieleverancier het groenst is én past bij jouw situatie. Daarvoor gebruik je de vergelijkingstool van Welke Energieleverancier. Hier vind je een overzicht met alle groene energieleveranciers, die jij allemaal kunt vergelijken. Zo kom je er binnen een mum van tijd achter welke energiemaatschappij bij jouw wensen past. Wil je vervolgens overstappen? Dat was nog nooit zo eenvoudig. Jij meld je aan bij jouw nieuwe energieleverancier, waarna je huidige en nieuwe energiemaatschappij onderling regelen dat het oude contract wordt opgezegd en naadloos overgaat in het nieuwe contract.

Tags: